Beauty Doe Workshop

Je krijgt tijdens deze 5-daagse Beauty Doe Workshop om de dag toegang tot een creatieve les met opdracht. De nadruk ligt op tekenen en creëren. We werken old-skool: óp en mét papier! De opdrachten die je maakt op de unieke werkbladen/ facecharts bundel je zelf in een art journal, zodat je een mooi portfolio hebt na afloop! De lessen en opdrachten dagen je uit te experimenteren met het creëren en neerzetten van stijlen, werken met kleuren, het beste uit je materialen te halen en meer inzicht in gezichtsverhoudingen te krijgen en deze toe te passen.

Inhoud Beauty Doe Workshop:

Tijdens de online lessen werk je stap voor stap, zelfstandig en lekker op je eigen tempo. Je maakt de opdrachten onder andere op de losse werkbladen die je kunt downloaden en uitprinten. Deze werkbladen bundel je zelf in een art journal,  zodat je na afloop een portfolio van je werk hebt. Per les ben je zo’n 1 tot 2 uur bezig. Voor de fanatiekelingen: na de workshop kun je het art journal op basis van wat je geleerd hebt heel gemakkelijk verder uitbouwen.

Dit omdat de workshop zo in elkaar zit dat je genoeg materiaal hebt om zelfstandig verder te gaan. Je kunt het art journal ook nog gebruiken tijdens de vervolgcursus MAKING FACES. De content van de workshop blijft een maand beschikbaar,  dus je kunt geheel naar eigen tijdsplanning de lessen volgen en de opdrachten maken vanuit thuis of iedere andere plek waar je over wifi beschikt!

Voor wie?

Deze workshop is voor beginners en professionals die zijn of haar teken,- en creatie-skills willen ontwikkelen en lekker creatief bezig willen zijn. Verder kan het een hele mooie aanvulling/verdieping zijn voor: visagisten, grimeurs of -fashion- illustratoren (al dan niet in opleiding).

Inhoud lessen

Les 1: PREP & INSPIRATION

-Hoe laat jij je inspireren?

-Research doen naar verschillende stijlen.

-Test je materialen.

les 2: MOODBOARDS & COLORS

-Moodboards maken.

-Opfrisles kleurenleer.

-Kies je thema & kleurenpalet.

Les 3: FACECHARTS & EYECANDY

-Tekenen van make-uplooks, oogmake-up’s, eyeliners, wimpers, brows & lips.

Les 4: MAKING FACES

-Schetsen van portretten in lijn met je gemaakte moodboard en gekozen kleurenpalet.

-Hoe creëer je een stunning facechart?

les 5:  CREATE THE FINAL LOOK

-Portrettekenen geheel in stijl van je gekozen thema’s.

Wanneer?

De workshop start -in groepsverband- weer op:

-Op 29 oktober 2020.

-Op 12 november 2020.

Wil je direct starten? Je kunt het programma ook individueel volgen.

Hoe duur?

De kosten van de workshop zijn: 24, 95 euro (exclusief materialen).

Facebook groep

In een besloten Facebook groep kun je (als je dat zou willen) je werk uploaden en showen aan de rest van de groep. Verder kun je er terecht met al je vragen. Ik kom regelmatig kijken en comments geven!

Wat heb je nodig?

Ik ben een voorstander van: werken met de materialen die je in huis hebt en werken met materialen waar je graag mee werkt. Het is handig om de onderstaande lijst met materialen aan te schaffen.

Je hebt sowieso nodig: een computer (met toegang tot Facebook en Pinterest| Een printer (kan ook bij de bieb of kopijcenter)| A4 printpapier | Dummy of art journal in A4 formaat: met blanco wit papier, dus zonder lijntjes |

Materialenlijst

Tekenpotloden in verschillende hardheden | (pastel) Kleurpotloden | Viltstiften, het liefst met penseelpunt | Markers (het liefst met penseelpunt) | Zwarte fineliners in verschillende diktes | Magazines/tijdschriften -oude- |plus materialen voor het maken van moodboards bijvoorbeeld: gekleurd papier, prints, lint, strass etc.  Dit is afhankelijk van de thema’s waarin je gaat werken | Pritt stift | Gum | Schaar | Breekmesje| Geodriehoek| l Liniaal 30 cm| Puntenslijper.

Make-up*, let op: alleen make-up op poederbasis is geschikt om mee op papier te werken, dus: oogschaduws en blushers (op poederbasis), gezichtspoeders in verschillende tinten (voor shading), glanspoeders etc. | Zachte make-up penselen in verschillende diktes |

*Met make-up werken is optioneel. Voor make-up artists interessant om hun portfolio aan te vullen of opdrachten professioneel voor te bereiden.

Nieuw: Making faces

Momenteel werk ik aan de nieuwe -online- cursus: MAKING FACES! Tijdens deze 5-weekse cursus leer je alle in’s en out’s van het tekenen van high fashion facecharts & portraits, make-up looks (eerst lekker veel schetsen en uitproberen) en nog veel meer. Ik neem je mee in mijn creatieve proces (prep & inspiration) en laat je jóuw stijl ontdekken en ontwikkelen aan de hand van speelse oefeningen (moodboards maken/ art journaling) Deze cursus is een mooie investering/verdieping voor: kunstenaars, visagisten, grimeurs, kappers, of -mode- illustratoren (al dan niet in opleiding) en verder voor iedereen die zijn of haar teken,- en creatie-skills verder wil ontwikkelen en creatief bezig wil zijn. Kortom: een cursus voor professionals en beginners met een voorliefde voor beauty & fashion. Je werkt tijdens deze cursus op unieke werkbladen en facecharts, waarop je oefent en opdrachten uitwerkt, deze bundel je zelf in een art journal en zo creëer je stap voor stap jouw portfolio. We verwachten in het najaar van 2020 van start te kunnen gaan…So Stay Tuned… Wil je zeker zijn van een plek? Je kunt je nu al aanmelden, stuur me even een mail via het contactformulier.